Kalla crêpes med crème fraicheräkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalla crêpes med crème fraicheräkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h 10 min )

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 5 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Skaldjur (rensade)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 knippe

      Gräslök
    •  

      Citron till smaksättning
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Peppar till smaksättning
    •  

      Sallad till maten?
  • Gör så här:
    1. Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.

      Sammanfattning:
      Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt 30-60 min.
      Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
      Grädda på medelhög värme.

    2. Förbered fyllningen. Rensa skaldjuren.
      Blanda crème fraiche med gräslök.
      Smaka av med citron, peppar och salt.

    3. Sätt ugnen till 250 grader. Riv ost.
      Fördela 2-3 msk fyllning per crêpes.
      Rulla ihop. Lägg på lätt smord ugnsfast plåt. Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen.
      Servera gärna grönsaker till.


      Ger 3 crêpes per portion.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crème fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.

Kommentar
Liknande recept
Om oss