Crêpes med crème fraicheräkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpes med crème fraicheräkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal crêpes

    • 5 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Skaldjur (rensade)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 knippe

      Gräslök
    •  

      Citron till smaksättning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget.

    2. Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crêpes på medelhög värme.

    3. Fyllning: Rensa skaldjur. Hacka gräslök. Blanda med crème fraiche. Smaka av med citron, peppar och salt.

    4. Fördela 2-3 msk fyllning per crêpes.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crème fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.

Kommentar
Liknande recept
Om oss