Inkokt torsk på rågbröd med ägg och sidfläskBild av Ingvar Eriksson

Inkokt torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    • 4 skiva

      Rågbröd
    • 100 gram

      Färskost
    • 400 gram

      Små färskpotatis
    • 200 gram

      Sidfläsk (färsk)
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 12 styck

      Salladskapris
    • 1 dl

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Dela upp torsk i portionsbitarbitar. Stick in termometer i torskens mitt. Sjud i en kastrull med saltat vatten till en innertemperatur på 40°C. Låt svalna.
    2. Koka ägg. Koka potatis. Låt båda svalna. Skär upp sidfläsk i tärningar. Stek fläsket knaprigt. Låt svalna. Hacka gräslök. Riv pepparrot. Dela kapris på längden.
    3. Bred färskost på rågbröd. Skiva över potatisen. Bryt torsken i bitar. Dela ägg. Fördela över rågbröden. Toppa med resterande ingredienser.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Torsk och sidfläsk passar fint ihop. Använd digitaltermometer när du kokar torsken så får du rätt innertemperatur.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paella på torsk och räkor
Om oss