Paella på torsk och räkorBild av Lina Eriksson
  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Skriv ut

  • Dela

Handla på

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Torskfilé
    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 500 gram

      Avorioris
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 gram

      Saffran
    • 1 liter

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 8 gram

      Körsbärstomater
    • 1 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 200°C.
    2. Hacka lök. Strimla paprika. Värm olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och paprika tillsammans med ris och pressad vitlöksklyfta i ett par minuter.
    3. Tillsätt saffran och buljong. Koka 10 minuter i ugnen.
    4. Skär torsk i bitar. Tillsätt torsk, tomat och ärter. Låt puttra i ugnen ytterligare 10 minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor. Servera genast med citronklyftor.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Paella är gott och enkelt att göra om ni är några stycken som ska ha en trevlig middag. Servera ett gott bröd till.
Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Paella Valencia

Paella Valencia

1 h 30 minAvancerat

Om oss