Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kycklingfilé
    • 1 styck

      Syrligt äpple
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • 1 tsk

      Sesamolja
    • Salsa:
    • 1 styck

      Mango
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Avokado
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 kruka

      Persilja
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Bulgur
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.

    2. Skala och tärna mango, avokado och tomater. Finhacka persilja. Spara lite till garnering. Lägg allt i skål och pressa citron över. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Blanda försiktigt. Ställ gärna svalt.

    3. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek kyckling och lök ett par minuter.

    4. Tärna äpple. Tillsätt sambal, lite sesamolja och äpple i pannan. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg upp bulguren i skål och med salsas ovanpå. Lägg upp kyckling och garnera med persilja.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss