Sesamkolja med kaviarcrème och bulgurBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sesamkolja med kaviarcrème och bulgur

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Koljafilé
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Sesamfrö
    • 1 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt
    • 1 dl

      Matolja (majs)
    • Kaviarcréme:
    • 1 dl

      Majonnäs
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Kaviar (tub el. burk)
    • 1 msk

      Gräslök (hackad)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Bulgur (gryn)
    • 6 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Kaviarcème: Hacka gräslök, spar lite till garnering. Blanda ingredienserna och ställ i kylskåp. 

    2. Filéa kolja. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Blanda ströbröd, sesamfrön och salt på en tallrik. Doppa fiskfiléerna i äggsmeten och vänd dem i paneringen på tallriken. Låt vila en stund.

    3. Koka upp vatten. Lägg i bulgur. Låt koka enligt anvisning på förpackning på svag värme i cirka 10-12 minuter. Tag av från plattan och låt vila 5 minuter. Smaka av med salt.

    4. Hetta upp matolja i panna på medelhög värme och stek fisken i 2-3 minuter på var sida tills gyllenbrun färg.

    5. Lägg upp fisk, bulgur och kaviarcrème. Garnera med gräslök.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Saffranscouscous med grönsaker

Saffranscouscous med grönsaker

  • 1 h 10 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Koljan kan bytas ut mot annan vitfisk t.ex. torsk.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bulgur med pumpa & lammspett
0 voting
Bulgur med pumpa & lammspett
Om oss