Hemlagad grekisk pizzaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hemlagad grekisk pizza

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 2 förp.

      Bacon
    • 200 gram

      Fetaost
    •  

      Muskot (riven)
  • Gör så här:
    1. Pizzadeg: Tillred pizzadeg enligt grundrecept. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda i ca 10 minuter. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk. Dela degen i portionsstorlekar. Kavla ut.

    2. Värm ugnen till 250 grader.

    3. Pizza: Tärna och fräs bacon på medelhög värme. Skär fetaosten i kuber på 2x2 cm.

    4. Stryk tomatpuré (eller pizzasås) på pizzan och varva med stekt bacon och spenat. Toppa med fetaost och ringla över lite olivolja. Grädda i ugn cirka 15 minuter.

    5. Lägg upp på tallrik och riv lite muskotnöt över pizzan. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Pizzasås (färdiglagad eller hemlagad) gör pizzan saftigare jämfört med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk pizza

Grekisk pizza

20 minMedel

Om oss