Gröna ärter med bacon (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gröna ärter med bacon (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 175 gram

      Bacon (tärnad)
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    •  

      Matfett (smör)
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Skär bacon i små bitar.

    2. Fräs bacon och lök på medelvärme i en stekpanna i cirka 5 minuter.

    3. Tillsätt ev. lite extra matfett om torr panna. Tillsätt ärter och lättstek 3-5 minuter, tills allt är varmt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I det franska köket tar man gärna tillvara matfett/ister från kött och fågel. Gås- eller ankfett t.ex. är utmärkt stekfett, tillika smaksättare av rätter som denna.

Kommentar
Om oss