Grillade pitapockets med innerfilé, avokado och tomatmarmelad

Grillade pitapockets med innerfilé, avokado och tomatmarmelad

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Marinerad innerfilé (Kronfågel)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Avokado
    • 2 tsk

      Limejuice
    • 4 styck

      Pitabröd
    •  

      Chilifrukt (röd)
    •  

      Chilifrukt (grön)
    •  

      Sallatsblad
    • 1 kilo

      Tomater
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Äpple
    • 1 dl

      Vitvinsvinäger
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 2 tsk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
    • 1 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
  • Gör så här:
    1. Tomatmarmelad: Skålla, lägg ner i kokande vatten och spola kallt, tomater. Skala och hacka tomaterna. Skala och hacka lök. Tärna äpple. Riv ingefära. Finhacka chili.
    2. Koka upp tomat, lök och äpple. Sänk värmen och sjud cirka 20 minuter. Tillsätt vinäger, socker, ingefära, kajenn och chili. Sjud ytterligare 30 minuter under omrörning.
    3. Skala och skär rödlök i ringar. Dela avokado och skär snitt i varje halva. Droppa över limesaft. Gröp ut så att du får fina skivor. Sätt på grillen.
    4. När du har en bra grillglöd. Grilla bröd och chili hastigt. Grilla innerfiléerna 6 minuter totalt. Vänd flera gånger.
    5. Fyll de varma bröden med sallat, lök och avokado. Lägg i kyckling och tomatmarmelad. Servera med chili. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss