Grillade pilgrimsmusslespett (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade pilgrimsmusslespett (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Pilgrimsmusslor
    •  

      Rouille (kryddblandning)
    •  

      Grillspett av trä
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut musslorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma.

      Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.

    2. Skär mullorna på mitten.
      Trä dem på spett.
      Pensla med matolja.
      Krydda med rouille kryddblandning eller annan intressant krydda.

    3. Lägg spetten på grillen och grilla cirka en halv minut på vardera sidan, tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Pilgrimsmusslor benämns även kammusslor. I Nordiska vatten förekommer ett 15-tal arter, alla lika varandra. Musslorna har en stor, köttig slutmuskel, som gör dem till eftertraktad delikatess. Skalformen är välkänt inte minst tack vare oljebolaget Shells emblem.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade pilgrimsmusslespett
Om oss