Grillad teriyakibiff med haricot verts, chili och schalottenlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad teriyakibiff med haricot verts, chili och schalottenlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 3 h )

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Biff (ryggbiff)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Marinad:
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 5 cm

      Färsk ingefära
    • 1 msk

      Koriander (färskhackad)
    • 2 msk

      Het chilipepparsås
    • 6 msk

      Soja (kinesisk)
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 2 msk

      Sake
    •  

      el. torr sherry
    • Tillbehör:
    • 6 st stor

      Bananschalottenlök
    • 375 gram

      Haricots verts (färska)
  • Gör så här:
    1. Marinering: Skala och pressa vitlök.
      Riv ingefära. Hacka koriander.
      Blanda alla ingredienserna i marinaden.
      Skiva köttet och vänd ner i marinaden.
      Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar.
      Ta upp köttet. Spar marinaden.

    2. Förbered: Lägg haricot verts i kokande vatten och koka dem i 3-5 minuter.
      Skölj i kallt vatten.

      Skala och skiva schalottenlök på längden.
      Blanda lök och bönor med lite olja.

    3. Grilla:  Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme tills den börjar ryka.
      Grilla köttet 1-2 minuter på var sida till fin färg (=halvröd innuti). Grilla lök och bönor någon minut tills de fått färg.

    4. Sås: Koka upp resterande marinad och häll på köttet.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Teriyaki är japanska, teri = glansig och yaki = grillat, dvs grillat kött eller fisk som marinerats eller penslats med en glaze baserad på söt soja.

Kommentar
Om oss