Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 st stor

      Fänkål
    • 8 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • 50 gram

      Rucolasallat
    • 100 gram

      Parmesan (nyriven)
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Sätt på grillen.

    2. Skiva fänkål på längden. Ringla över olja och salta. Låt stå och marinera cirka 5 minuter.

    3. Grilla skinka 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.

    4. Grilla fänkål 3 minuter på varje sida.

    5. Lägg upp rucola på ett fat. Varva parmaskinka och fänkål över. Riv parmesan över. Pressa över citron. Salta och peppra.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss