Gräddvåfflor med calvadosäpplenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gräddvåfflor med calvadosäpplen

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1.30 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 tsk

      Kanel (mald)
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 8 cl

      Calvados
    • 4 styck

      Äpple
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Florsocker
    •  

      Våffeljärn
  • Gör så här:
    1. Vispa mjöl, kanel och vatten till jämn smet. Vispa grädden tjock. Blanda med smeten. 

    2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).

    3. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.

    4. Tillred samtidigt calvadosäpplena. Skala äpplena, ta ur kärnhus och skär i klyftor.

    5. Värm smör i panna på medelshög värme. Lägg i äppelklyftorna och stek dem 5-10 minuter. Tillsätt Calvadosen efter halva tiden och pudra dem samtidigt med kanel.

    6. Lägg 2-3 våfflelhjärtan på en tallrik, tillsätt calvadosäpplen med sås och ströa över lite florsocker och kanel.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Gräddvåfflor är våfflor med grädde i smeten. Våfflor kan även tillagas med  jäst som ger frasiga våfflor även sedan de kallnat. Bakpulvervåfflor bör ätas nygräddade. Jästvåfflor tar ca 30 min längre tid då smeten måste jäsas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddvåfflor

Gräddvåfflor

1 hEnkelt

0 voting
Gräddvåffla med apelsin
Om oss