Gräddvåffla med apelsin

Gräddvåffla med apelsin

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal våfflor

    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1.30 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Apelsin
    •  

      Våffeljärn
  • Gör så här:
    1. Finriv apelsinskal (endast det yttre röda).

    2. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet. Tillsätt hälften av det rivna apelsinskalet.

    3. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).

    5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.

    6. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Skala apelsinerna och frilägg fruktköttet, dvs ta bort hinnan runt varje klyfta.

    7. Servera våfflor med grädde och apelsin­klyftor. Garnera med resterande skal.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Gräddvåfflor är våfflor med grädde i smeten. Våfflor kan även tillagas med  jäst som ger frasiga våfflor även sedan de kallnat. Bakpulvervåfflor bör ätas nygräddade. Jästvåfflor tar ca 30 min längre tid då smeten måste jäsas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddvåfflor

Gräddvåfflor

1 hEnkelt

Om oss