Friterad banan med glass & jappsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterad banan med glass & jappsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    •  

      Frityrolja
    • 2 styck

      Banan
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 flaska

      Lättöl
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 2 styck

      Japp (godis)
    • 1 dl

      Grädde
    • Alternativt:
    • 1 dl

      Sirap (ljus)
  • Gör så här:
    1. Värm upp oljan till 190 grader.
      Använd elektrisk fritös (ca 3,5 liter olja).
      Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör unvikas av ovana kockar.

    2. Smält försiktigt jappen i grädden under omrörning på medellåg värme.

    3. Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet. Tillsätt salt.

    4. Sänk ner fritöskorgen i oljan. Doppa skalade bananer i frityrsmeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 2 min, tills smeten stelnat och fått lite färg. Ta upp med tång eller hålslev.
      Låt rinna av på hushållspapper.

      Lägg upp på tallrik.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Den klassiska rätten, som brukar serveras på kineskrogar, är friterad banan med ljus sirap i stället för jappsås.

Kommentar
Om oss