Flatålsmacka med äggröra (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Flatålsmacka med äggröra (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 skiva

      Ål (flatrökt)
    • 4 skiva

      Mörkt matbröd
    •  

      Smör el. margarin
    • 0.50 styck

      Paprika
    • 3 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Mjölk
    • 0.30 knippe

      Gräslök
    •  

      Salt
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök & lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig".
      Tag av pannan från plattan.
       
    2. Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.
       
    3. Garnera med äggröra och paprikaskiva.
      Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Flatålsmacka med äggröra
0 voting
Äggröra

Äggröra

20 minEnkelt

Om oss