ÄggröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äggröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 0.80 dl

      Standardmjölk
    • 1 msk

      Smör
    • 0.50 krm

      Salt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Vispa äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa mycket.
       
    2. Smält lite fett i panna på halvlåg värme.
      Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, så att lös smet blandas med stannat ägg.
       
    3. Ta av pannan från värmen.
      Rör ner ytterligare lite matfett.
      Krydda med salt och peppar.

      Serveras varm eller kall.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Äggröra skall vara krämig och lite korning, samt "bufflig" som på bilden. En lyxigare variant är att byta ut mjölken mot grädde. Även vatten kan användas. Äggröra kan ätas för sig med grönsaker, eller till annan mat speciellt rökt mat t.ex. skinka, ål.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggröra med grönt
Om oss