Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurtBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 2 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Bufféportioner

    • 2 styck

      Regnbåge (hel)
    • 20 knippe

      Fläderblommor
    •  

      eller:
    • 1 dl

      Fläderblomssaft (konc.)
    • 2 liter

      Vatten
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Salt
    • 2 dl

      Mezeyoghurt
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Dill
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.
       
    2. Filea fisk eller låt fiskhandlaren göra det. Skala och skiva rödlök. Riv skal från citron.
       
    3. Koka upp vatten. Pressa i citronen. Lägg fläder i en ugnsfast form. Placera fisken på. Slå på den varma vätskan. Lägg i rödlök. Sätt in i ugnen och låt stå i 5-8 minuter. Tag ut och låt kallna i lagen.
       
    4. Riv skalet på citron. Blanda med yoghurt. Smaka av med salt och lite peppar.
       
    5. Lägg upp fisken på fat. Klicka ut lite yoghurt. Garnera med rödlöksringar och dillvippor.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kommentar
Om oss