Helstekt regnbåge med äpplen, ingefära och yoghurtBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Helstekt regnbåge med äpplen, ingefära och yoghurt

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Regnbåge (hel)
    • 4 st liten

      Äpple
    • 4 cm

      Ingefära (färsk)
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
    • 3 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Tvätta citron och riv skalet. Hacka vitlök. Blanda med yoghurt och olivolja.

    2. Skär äpplen i klyftor och kärna ur. Skala och strimla ingefära. Smält smör i en stekpanna. Stek äpplena sakta i smöret cirka 3 minuter. Vänd ner ingefära mot slutet.

    3. Avlägsna huvudet på regnbåge och klipp av fenorna. Skär tre sneda snitt i fisken tvärs över.

    4. Sätt en stekpanna på spisen. Vänd fisken i mjöl. Krydda med salt och peppar. Lägg rikligt med smör i stekpannan. Stek fisken cirka 3 minuter på varje sida, ös då och då med smöret.
      Fisken är klar då den släpper från benet.

    5. Lägg upp på ett fat eller tallrik, fördela ut äppelklyftorna och yoghurten. Garnera med några fina gröna blad. Servera med nykokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kommentar
Om oss