Färsk tomatsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsk tomatsoppa

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 2 kilo

      Tomater (kvist-)
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    •  

      el. buljongtärning
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 50 gram

      Parmesanost
    • 1 styck

      Baguette
    •  

      Basilika (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skala och grovhacka vitlök och lök. Grovhacka tomaterna.

    2. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök någon minut utan att bränna.

    3. Lägg i tomater, timjan och sambal oelek. Stek ytterligare någon minut.

    4. Slå på vatten och lantbuljong. Låt sjuda cirka 20 minuter.

    5. Mixa med mixerstav och salta.

    6. Servera gärna med en bit parmesan och hackad basilika.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel tomatsoppa

Enkel tomatsoppa

20 minEnkelt

0 voting
Kall tomatsoppa

Kall tomatsoppa

20 minEnkelt

Om oss