Entrecote salsa verde med friterad palsternackaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Entrecote salsa verde med friterad palsternacka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Entrecôte
    •  

      Salt & peppar
    • Salsa verde:
    • 2 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1 msk

      Basilika (finhackad)
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 2 msk

      Kapris
    • 100 gram

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 2 st liten

      Schalottenlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    • 2 dl

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 styck

      Palsternacka
  • Gör så här:
    1. Sätt fritösen på  190°C, eller hetta upp olja i kastrull med termometer.
    2. Skiva palsternackan tunt med osthyvel. Fritera i cirka 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper. Detta kan ske i förväg.
    3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
    4. Salsa: Skala lök och ansa grönsaker. Mixa salsa verde-ingredienserna i mat­beredare eller med mixerstav till fin smet.
    5. Hetta upp grillpanna på medelhög värme. Salta och peppra köttet. Stek 5 minuter på var sida. Låt köttet vila 5-10 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Salsa verde à la Petter
Om oss