Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök och brynt smörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök och brynt smör

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Koljafilé
    •  

      el. annan vitfisk
    •  

      Curry
    •  

      Salt & peppar
    • 100 gram

      Smör
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Vitlök (hel)
    • 1 dl

      Grovt salt
    • 800 gram

      Potatis
    • 1 knippe

      Dill
    • 2 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka dill.

    2. Vitlök: Häll grovt salt i en ugnsfast form.
      Dela vitlöken i klyftor. Ej nödvändigt att skala (=bild). Sätt ner klyftorna i saltet.
      Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    3. Potatis: Skala och koka potatis.

    4. Stek fisk: Skär fiskfilérna i bitar.
      Krydda med curry, salt och peppar.

      Hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. Stek fisken i 2-3 min på var sida. Ta ur.

    5. Smör: Tillsätt resten av smöret och låt det bli lätt brynt (brunt).

    6. Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis. Ganerna med hackad dill.
      Servera med citronklyftor.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För att räknas som kryddig rätt skall kryddigheten vara utmärkande. Hit räknas i första hand kryddheta rätter, dvs det finns tillbehör som pepparrot, chili e.d. med i rätten som ger hetta i munnen. I andra hand innefattas tydligt kryddiga rätter, men som inte ger direkt hetta och som i övrigt inte ä  LÄS MER
Kockens tips!

Oskalade vitlöksklyftor ger en något annorlunda smak än skalade. Vitlöksälskaren tuggar i sig den numera milda vitlöken.

Kommentar
Liknande recept
Om oss