Crêpes - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpes - grundrecept

  • 10 votings
    10Recensioner
    • 30 min( + 40 min )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal crêpes

    • Svensk smet:
    • 4 styck

      Ägg
    • 5 dl

      Standardmjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Fransk smet:
    • 2 msk

      Strösocker
  • Gör så här:

    1. Vispa mjölk med mjöl och salt (+ socker till den franska) till en slät klimpfri smet.
      Vispa ner ett ägg i taget. 
      Ställ helst svalt i 30-60 minuter.

    2. Smält fett i pannan och vispa ner i smeten.
      Pannan är nu infettad, stekfett behövs ej.

    3. Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut.
      Vänd pannkakan när smeten "stannat" på ytan och kanten är guldgul. Vänd.

      Trava crêpes som på bild med smörpapper mellan lagren.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Crêpes betyder "rynkad" (jfr kräppapper) och är en typisk fransk rätt. Crêpes är tunna pannkakor, som kan fyllas med stuvning eller serveras som dessert med sylt eller likör. Mest känd är Crêpes Suzette.

Kommentar
Liknande recept
Om oss