Confit de Canard - grillade anklårBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Confit de Canard - grillade anklår

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Anklår (inkokt på burk)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 8 skiva

      Vitt matbröd
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Smör
    •  

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnsgrillen på 250°C.

    2. Rensa svamp, men skölj den inte. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber, trekanter e.d.

    3. Lägg anklåren med insidan upp på grillgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Grilla i 10-15 minuter på fettsidan och ca 5 minute på köttsidan. Salta och peppra.

    4. Brödkrutonger: Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme, till fin färg. Salta lätt.

    5. Stek samtidigt i en annan panna utan smör kantarellerna torra i några minuter. Tillsätt smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kockens tips!

Confit de Canard (inkokt anka) är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk.
Att lägga in själv är ett tidsödande arbete. Konstigt nog är det svårt att finna sådana burkar i Sverige, varför vi rekommenderar Frankrikeresenärer att köpa hem dessa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Cuisse de lapin braisée
Om oss