Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki

Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingklubba (Kronfågel)
    • 2 styck

      Citron
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 3 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 styck

      Morot
    • 2 styck

      Gulbeta
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 2 styck

      Rotpersilja
    • 50 gram

      Smör
    • 2 msk

      Dragon (färskhackad)
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Gurka
    • 2 dl

      Yoghurt (grekisk)
    •  

      Salt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C. Salta och peppra klubbor. Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, 5-8 minuter. Vänd och stek cirka 3 minuter på andra sidan.
    2. Lägg på ugnsgallret med en plåt under. Stek i ugnen 30-40 minuter beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 75°C så är köttet fortfarande saftigt och gott.
    3. Under tiden kycklingen går i ugnen. Riv citronskal och vitlök. Blanda med juice från hälften av citron, olivolja och persilja. Slå detta över låren när de kommer ur ugnen.
    4. Skala och skär rotfrukterna i mindre kuber. Gärna så lika som möjligt i storlek, då får de samma koktid. Koka upp en kastrull med vatten och salta rikligt. Lägg i gulbetorna cirka 1 minut innan de övriga rotfrukterna. Koka sedan 3-5 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga. Kyl av i isvatten. Sila sedan. Smält smör i kastrullen. Vänd i rotsakerna. Salta och peppra. Tillsätt citron och dragon.
    5. Halvera gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Hacka gurkan. Blanda gurkan med 2 nypor salt. Låt stå och dra några minuter. Riv vitlök. Pressa ur vätskan ur gurkan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Toppa med olivolja. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss