Chili med bönor, majs och korianderkräm

Chili med bönor, majs och korianderkräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 21 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Blandfärs
    • 100 gram

      Majskorn
    • 100 gram

      Kikärter (burk)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 250 gram

      Morot
    • 250 gram

      Krossade tomater
    • 250 gram

      Chilisås
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk

      Vinäger
    • 1 msk

      Oregano (torkad)
    • 2 msk

      Rapsolja (nötig)
    • 8 styck

      Tortilla
    • 20 gram

      Isbergssallat
    • Kräm:
    • 200 gram

      Färskost
    • 1.50 dl

      Gräddfil
    • 1 styck

      Skal från lime
    • 1 msk

      Koriander (färsk)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Hacka lök. Tärna morot. Pressa vitlök.

    2. Fräs lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt färs, lite vatten och buljongtärning. Värm ytterligare under omrörning 5 minuter.

    3. Tillsätt tomat, chilisås, morot, majs, kikärter, sambal oelek, spiskummin, vinäger och oregano. Låt allt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

    4. Korianderkräm: Mixa ihop alla ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.


    5. Serveras med tortilla och fint strimlad isbergssallad.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Om oss