20 min
21 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
300 gram
Blandfärs100 gram
Majskorn100 gram
Kikärter (burk)1 styck
Gul lök1 klyfta
Vitlök250 gram
Morot250 gram
Krossade tomater250 gram
Chilisås1 tsk
Sambal oelekpasta1 tsk
Spiskummin (mald)1 styck
Grönsaksbuljongtärning1 msk
Vinäger1 msk
Oregano (torkad)2 msk
Rapsolja (nötig)8 styck
Tortilla20 gram
Isbergssallat200 gram
Färskost1.50 dl
Gräddfil1 styck
Skal från lime1 msk
Koriander (färsk)Salt
Hacka lök. Tärna morot. Pressa vitlök.
Fräs lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt färs, lite vatten och buljongtärning. Värm ytterligare under omrörning 5 minuter.
Tillsätt tomat, chilisås, morot, majs, kikärter, sambal oelek, spiskummin, vinäger och oregano. Låt allt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Korianderkräm: Mixa ihop alla ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med tortilla och fint strimlad isbergssallad.
KOCK: KocklandslagetKocklandslaget
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu