Quesadillas med majs, tomat och bönor (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quesadillas med majs, tomat och bönor (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal snittar

    • 6 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 300 gram

      Majskorn (burk)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 400 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 100 gram

      Hårdost (lagrad)
    •  

      Olivolja
    •  

      Ger 4 trekanter/portion
  • Gör så här:


    Förbered i god tid:

    1. Skala och finhacka rödlök.
      Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet.
      Ansa paprika och finhacka.

    2. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel.

    3. Blanda alla ingredienserna med varandra.
      Riv hårdost. Ställ kallt.

    20-30 minuter före servering:

    1. Bred blandningen på hälften av tortillan.
      Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst. 

    2. Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.

    3. Skär varje "tårta" i 12 snittar.
      Serveras ljummen eller rumsvarm.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar
Om oss