Champinjoner BordelaiseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Champinjoner Bordelaise

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 liter

      Champinjoner (färska)
    • 2 styck

      Schalottenlök
    •  

      Matfett till stekning
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Svampfond (konc)
    • 1 dl

      Rött vin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rensa svampen och skär i bitar. Skala och finhacka lök.

    2. Stek svampen torr i panna på medelvärme utan fett i några minuter. Tillsätt matfett och bryn svamp med lök tills de fått färg.

    3. Tillsätt vatten och fond och låt koka tills all vätska försvunnit.

    4. Tillsätt rött vin så att det täcker svampen. Låt koka tills det tjocknat lite, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

  • 2 h 30 min
  • 22 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Bordelaise = "som i Bordeaux", dvs ett bordeauxvin bör lämpligtvis väljas.

Kommentar
Liknande recept
Om oss