Champagnemelon (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Champagnemelon (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • ( + 120 h )

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal portioner

    • 1 styck

      Vattenmelon
    • 1 flaska

      Mousserande vin
  • Gör så här:
    1. Skär ett hål som knappt passar till trattröret. Tryck ner tratten i hålet.

      Stor risk för att det läcker champagne om hålet inte passar tratten precis.

    2. Fyll på lite champagne då och då och låt det sakta sjunka ner i frukten. Det tar normalt flera dagar att fylla frukten, så var ute i god tid, gärna en vecka i förväg.

      När melonen är fylld, tryck ner champagnekorken i hålet.

    3. Skär upp frukten och servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Hit räknas lätta, kalorifattiga efterrätter som är lätt syrliga och med begränsad sötma. Vanligtvis handlar det om rena fruktefterrätter. Syrligheten passar ofta väl efter kraftfullare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Man kan använda allehanda drycker att fylla melonen med. Väljs starksprit t.ex. vodka bör högst en halvflaska användas, för att inte spritsmaken skall dominera över fruktsmaken.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
0 voting
Kiwisorbet (efterrätt)

Kiwisorbet (efterrätt)

1 h 10 minEnkelt

Om oss