Bulgursallad med kräftstjärtar och kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Bulgur (grovkrossad)
    • 8 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Fiskbuljongtärning
    • 1 msk

      Smör
    • 0.50 msk

      Paprikapulver
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 16 styck

      Cocktailtomater
    • 1 knippe

      Persilja
    • 300 gram

      Kräftstjärtar (burk exkl spad)
    • Garnering:
    • 1 styck

      Lime
    • 10 styck

      Salladskapris
    •  

      Ärtskott
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och paprikapulver med smör i en kastrull på medelvärme några minuter.

    2. Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.
      Koka den "al dente" (lätt tuggmotstånd) i cirka 10 minuter. Se förpackning.

    3. Ansa och strimla paprika.
      Halvera tomaterna.
      Finhacka persilja.

    4. Blanda bulgur med paprika, tomater, persilja och kräftstjärtar.

    5. Pressa över lime. Garnera med kapris och ärtskott.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss