Medelhavspasta med sardeller och kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Medelhavspasta med sardeller och kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Tagliatelle (färsk)
    • 3 dl

      Grädde
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 50 gram

      Sardellfilé (inlagd)
    • 55 gram

      Kapris
    • 60 gram

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Grovhacka sardeller. Slå av vattnet från kapris.

    2. Koka upp grädde och kycklingfond, sänk värmen till låg. Lägg i sardeller, kapris och peppra. Låt puttra någon minut.

    3. Koka pasta efter anvisning på paketet.

    4. Blanda pastan med såsen och parmesan. Servera. Garnera förslagsvis med ruccola.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsk pasta med sardeller
Om oss