Brie & papaya quesadillasBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Brie & papaya quesadillas

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Tortilla
    • 400 gram

      Brieost
    • 1 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Jalapeno inlagd (hel)
    • 0.50 styck

      Papaya
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Gräddfil
    •  

      Ger 6 trekanter/portion
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader.
      Koka upp lite vatten i en kastrull.
      Skala lök och skär den i tunna skivor.
      Lägg löken i det kokande vattnet och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 15 minuter.

    2. Smöra en bakplåt. Skär bort papayans skal och ta ur kärnorna. Skär i skivor.

    3. Skär tortillakakorna vardera i fyra bitar.
      Lägg på en skiva papaya, en bit ost, lite jalapeno och ett par ringar förvälld lök.

    4. Lägg de färdiga tortillabitarna på plåten.
      Sätt in i ugn ca 15 min, tills osten smält.
      Servera med gräddfil och lite sallad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kockens tips!

Quesadillas är tortillas med ost och andra pålägg, som äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet. Vår quesadilla på bilden är dock öppen, men äts ihopvikt.

Kommentar
Liknande recept
Om oss