Bratwurst på gul paprikabäddBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bratwurst på gul paprikabädd

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Bratwurst
    • 6 st stor

      Paprika (gul)
    • 1 kvist

      Timjan (färsk)
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Senap (fransk osötad)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Strimla paprikorna i stavar och finhacka timjan. Lägg i en skål.

    2. Paprika: Fräs paprika med timjan i olja i en stekpanna på medelhög värme i cirka 10-15 minuter. Salta och peppra.

    3. Korv: Hetta upp olivolja i en annan panna och stek korvarna på medelhög värme tills de är lätt brända.

    4. Lägg upp paprikastrimlor på en tallrik med korvarna ovanpå.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Stekt potatis

Stekt potatis

  • 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

På bilden visas "äkta" bratwurst, dvs ljus mager korv, till skillnad från den bratwurst vi är vana vid i Sverige, som är brun och fet. Väls den svenska varianten så räcker det med en korv per portion.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bratwurst

Bratwurst

1 hAvancerat

Om oss