Bratwurst

Bratwurst

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Kalvkött (benfritt)
    • 1 kilo

      Sidfläsk (färsk)
    • 50 gram

      Nitritsalt
    • 2 styck

      Ägg
    • 5 tsk

      Vitpeppar
    • 3.50 msk

      Kummin (hel)
    • 1.50 tsk

      Muskot (mald)
    • 1.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 tsk

      Kryddpeppar
    • 1.50 tsk

      Mejram (torkad)
    • 3 gram

      Muskotblomma
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 10 gram

      Persilja
    • 2 styck

      Buljongtärning
    • 5 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Värm mjölk med buljongtärningar tills buljongen har löst sig. Ställ in i frysen. När det har fryst krossa den.

    2. Mal kött grovt var för sig. Håll i separata kärl. Håll köttet kallt hela tiden.

    3. Mixa därefter kalvköttet i en assistent med knivar tillsammans med den frysta mjölkbuljongen och saltet. Kan du inte mixa hela mängden kör lite i taget. Se till att dela upp den frusna buljongmjölken och saltet så det finns med i varje omgång du mixar.

    4. Slutligen mixar du sidfläsket tillsammans med frusen buljongmjölk och salt. Sidfläsket mixas sist då det lätt smetar och inte binder isen lika bra som kalvköttet. Slutligen rör du ner övriga kryddor samt ägg i det mixade köttet.

    5. När kryddor och ägg är tillsatta och noggrant blandat. Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 mm i diameter. Knyt av fina ”brattisar” på 15-18 cm längd.

    6. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i korvarna när det kokar. Nu ska korvarna ligga i vattnet cirka 20 minuter och det får inte koka, då spricker korvarna. Kyl därefter korvarna med rinnande, iskallt vatten.

    7. Snitta några snitt på varje sida av korven. Stek eller grilla. Servera gärna med surkål.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Riktigt kryddiga, heta fläsk- och korvrätter är sällsynt i det svenska köket men mer vanligt i t.ex. det mexikanska. Den svenska maten kan vara kryddig, men sällan het och klassas vanligen då som smakrik. Chili är vanligaste kryddningen  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bratwurst på gul paprikabädd
Om oss