Boulettes de viande (köttbullar)Bild av Ulf Huett

Boulettes de viande (köttbullar)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Nötfärs
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 1.50 dl

      Soltorkade tomater
    • 1 dl

      Basilika
    • 100 gram

      Chèvre
    • 1 dl

      Matlagningsgrädde
    • 3 msk

      Ströbröd
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Peppar (grovmald)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Honung
    • 3.50 msk

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i en panna och fräs löken mjuk. Dra åt sidan och låt svalna.

    2. Finhacka soltorkade tomater och basilika. Riv chèvreost. Tips: Om osten varit fryst en stund blir den lättare att riva.

    3. Blanda grädde med ströbröd i en stor bunke och låt det svälla en stund.

    4. Tillsätt färs, kryddor, ägg, lök, ost och honung. Blanda väl, men inte för mycket för då kan färsen bli seg. Forma färsen till bollar.

    5. Värm upp matfett i stekpannan. Stek köttbullarna. När köttbullarna fått färg runtom, minska värmen och efterstek dem i 3-6 minuter. Stora skall steka längre än små.

KOCK: Barnens BästaBarnens Bästa

Uppdragsgivare:www.barnensmatskola.sewww.barnensmatskola.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är andrapriset i Köttbullsracet, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sofia, Maja och Linnéa från Kungshagens Montessoriskola. Fler Köttbullsrecept hittar du i boken Barnens bästa köttbullar, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttbullar

Köttbullar

45 minEnkelt

0 voting
Köttbullar (buffé)
Om oss