1 h 20 min
7 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
8 Antal bitar (8/paj)
2.50 dl
Vetemjöl100 gram
Smör2 msk
Strösocker1 msk
VattenPajform (22-25 cm)
5 dl
Bär (t.ex. blåbär)1 msk
PotatismjölKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
PASSAR TILL
Olika bär går bra, såväl färska som frysta. T.ex. blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär, krusbär och körsbär. Även rabarber, helst späda.
Bär är ofta fuktiga, i synnerhet frysta bär. För att undvika mjuk botten bör man förgrädda degen. Frysta bär bör torkas på hushållspapper. Potatismjöl kan tillsättas för att suga upp vätska.
Har man ont om tid kan degen tryckas ut i formen direkt utan att vila.