Alternativ: Bärpaj med smulpajsdegBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alternativ: Bärpaj med smulpajsdeg

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Portionsbitar

    • Deg smulpaj:
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Havregryn
    • 2 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 500 gram

      Bär (t.ex. jordgubbar)
    • 1.50 msk

      Potatismjöl
  • Gör så här:
    1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

    2. Sätt ugnen på 225°C. Fyll botten på en ugnssäker form med bär. Strö över potatismjöl, sedan socker. Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl. Strö smuldegen över.

    3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rabarberpaj (smulpaj)

Rabarberpaj (smulpaj)

  • 35 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bärpaj

Bärpaj

1 h 20 minEnkelt

1 voting
Bärpaj (smulpaj)

Bärpaj (smulpaj)

45 minEnkelt

Om oss