Ångkokt lax i sojasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångkokt lax i sojasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Laxfilé (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 0.50 msk

      Oxfond (konc.)
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Soja (japansk)
    •  

      Matlagningsmjöl
    • Tillbehör:
    • 80 gram

      Solrosskott
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    2. Skär laxen i portionsbitar, bena ur. Gnid köttsidan av laxen med salt och peppar.

    3. Häll vatten+fond i en fiskgryta eller annan gryta med galler. Vattnet får inte nå upp till gallret. Koka upp.

    4. Lägg laxbitarna på gallret och ångkoka dem under lock 8-12 minuter. Ånga även solrosskotten någon minuter. Tag upp fisken från gallret och ta av skinnet. Håll den varm i folie.

    5. Tillsätt soja och ev. lite stärkelsemjöl i fiskspadet för en tjockare sås.

    6. Sänk till låg värme och låt såsen sjuda några minuter. Sila såsen. Lägg upp på varm tallrik.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lax i ugn

Lax i ugn

35 minMedel

Om oss