Lax i ugnBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lax i ugn

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 1 kruka

      Gräslök
    • 1 kruka

      Dill
    • 1 styck

      Fiskbuljongtärning
    • 0.50 dl

      Vitvinsvinäger
    • 4 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugn på 175°C.

    2. Koka potatis.

    3. Finhacka gräslök och dill.

    4. Lägg lax i en gratängform, salta och peppra. Smula över buljongtärning. Lägg på gräslök och dill. Slå över vinäger och grädde.

    5. Gratinera i ugnen cirka 25 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en syrlig rätt, om du vill ha lite mindre syrligt använd mindre vinäger eller byt ut mot vitt vin.

Tips! Tillsätt lite socker för att neutralisera syran.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

3 hAvancerat

0 voting
Svampcrêpes i ugn
Om oss