Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    • 1 liter

      Vatten
    • 0.75 dl

      Salt
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 1 burk

      Körsbärstomater (burk)
    • 400 gram

      Vita stora bönor (burk)
    • 2 tsk

      Olivolja
    • 1 st stor

      Fänkål
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Dill
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt den ligga i 20 minuter.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva stängerna på fänkålen väldigt tunt. Fräs i olivolja. Slå på tomaterna. Koka sakta i 10 minuter. Häll av vätskan på bönorna. Vänd ner i tomatsåsen.

    3. Skiva resten av fänkålen väldigt tunt. Lägg i kallt vatten i 5 minuter. Hacka dill.

    4. Lägg fisken i en ångare eller pochera (koka) på spisen som vanligt. Ånga till inner temperatur 45°C, cirka 5 minuter.

    5. Blanda fänkål, olivolja, dill och pressad citron i en bunke. Smaka av med lite salt.

    6. Lägg ut tomat/bönblandningen på tallrikar. Fisken på. Avsluta med fänkålsalladen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Om oss