Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 30 min )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 140 gram

      Gräddädelost
    • 100 gram

      Färskost
    • 1 styck

      Ägg
    • 15 styck

      Pepparkakor
    • 3 msk

      Smör
    • 100 gram

      Vindruvor (blå)
    • 50 gram

      Valnötskärnor
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1.50 msk

      Balsamvinäger
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Smält färskost. Klä en brödform med smörpapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar. Krossa valnötterna. 

    2. Mosa pepparkakorna i en mortel och tillsätt smöret tills det blir en deg. Tryck ut degen i formens botten. Knäck ägg i en bunke och rör ut med färskosten. Vänd ner mögelosten och häll smeten i formen.

    3. Grädda kakan långt ner i ugnen i cirka 20 minuter. Ställ sedan cheesecaken i kylen i cirka 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i cirka 30 minuter. Glacera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras.

    4. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar. Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kockens tips!

Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privat­personer, som vill uppleva något extra i privat miljö. Läs mer: Varor > Matupplevelser > Beställ en kock.

Kommentar
Om oss