PepparkakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pepparkakor

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 förp.

      Pepparkaksdeg
    • Kristyr:
    • 4.50 dl

      Florsocker
    • 1 styck

      Ägg (vita)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut pepparkaksfigurer.
       
    3. Lägg pepparkakorna på smord plåt (alt. använd bakplåtspapper). Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 min.  Tag ut och låt svalna på plåten.
       
    4. Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i ca 2 månader.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mjuk pepparkaka
0 voting
Pepparkaka med mögelost
Om oss