Älgstek med pepparrot- och persiljetäckeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Älgstek (mörad)
    • 100 gram

      Pepparrot
    • 50 gram

      Bladpersilja
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.
      Ta bort eventuellt nät från steken.
      Putsa bort eventuella hinnor.

    2. Skala och skär pepparrot i mindre bitar.
      Lägg detta i matmixer och tillsätt persilja, olja och lite salt. Mixa till jämn smet.

    3. Smeta mixet på älgsteken. Lägg över steken på ugnsgaller med ugnsplåt under.
      Sätt i en stektermometer och sätt in i ugn.
      Steken är klar vid innertemperatur 63ºC, efter 1-1,5 timme.

    4. Förbered under tiden tillbehör t.ex. hassebackspotatis och hjortron med valnötter. Se separat recept.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparrot- och äppelfraiche
Om oss