Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Rödbetor
    • 70 gram

      Pinjenötter
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 4 skiva

      Älgfilé (mörad)
    • 80 gram

      Rucolasallat
    • 1 kruka

      Basilika
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 4 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka rödbetor. Låt svalna.
      Skala och skär i tunna skivor.
      Lägg ut på tallrikar.

    2. Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.

    3. Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter. 

    4. Banka ut älgfilén till tunna skivor.
      Lägg dem över rödbetorna.
      Lägg på rucola- och basilikablad.
      Fördela ut svampen.
      Riv parmesan över.
      Strö på pinjenötter.
      Ringla över olivolja.
      Salta och peppra.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

Tips 1: Koka och skala rödbetorna i förväg och rosta pinjenötterna. Sen tar det bara 5 minuter att fixa till rätten.

Tips 2: Byt ut de stekta kantarellerna mot hjortronsyltade kantareller.

Kommentar
Om oss