Pasta med purjolök och färsk salsiccia, smaksatt med saffran
0 voting
0Recension
7 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
Ingredienser
4 Antal portioner
400 gram
Rigatoni (Barilla)
2 styck
Purjolök
30 gram
Smör
2 msk
Olivolja
250 gram
Ricotta
0.50 gram
Saffran
2 msk
Mjölk
Gör så här:
Skölj och ansa purjolöken i strimlor.
Värm smöret i en kastrull. Lägg i purjolöken och fräs den på låg värme tills den är lätt gyllenbrun. Tillsätt ricotta, saffran och mjölk och blanda sedan alltsammans i en matberedare eller med en mixer. Smaka av med salt & peppar och ställ åt sidan.
Värm olivoljan i en kastrull. Ta bort skinnet från korven och smula ner den i kastrullen. Bryn korven och strö över lite peppar.
Häll ner purjolöksblandningen i kastrullen med korven, rör om noga och låt alltsammans puttra i ett par minuter. Smaka av med salt & peppar.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den al denne enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
Blanda pastan med purjolöksblandningen och strö över färskriven parmesanost.