Underbar fläskfilégratäng med salami och vitlök

Underbar fläskfilégratäng med salami och vitlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 700 gram

      Fläskfilé
    • 1 styck

      Rödlök (hackad)
    • 1 styck

      el. vitlöksklyftor
    • 3 dl

      Grädde
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 krm

      Salt
    • 200 gram

      Riven ost
  • Gör så här:
    1. Skär fläskfilén i smala skivor och krydda med Roasted Garlic & Pepper, lägg sedan över dem i en panna och stek på hög värme i 1-2 min på varje sida så de får fin färg. Lägg åt sidan på ett fat.
    2. Smält crème fraichen i en kastrull. Vispa i grädde och rör ner salamiost och en pressad vitlöksklyfta. Krydda med salt, cayennepeppar, Paprika Smoked, och 2 krm av Roasted Garlic & Pepper. Häll i 4 dl mjölk och rör om.
    3. Blanda 1 dl mjölk och 2 msk mjöl till redning om du vill ha såsen lite tjockare. (Vi gjorde det, men skippar det nästa gång då vi åt till pressad potatis som verkligen sög åt sig såsen, så det hade varit bättre om den var lösare.)
    4. Häll såsen i en smord ugnsform. Lägg i köttet. Hacka rödlök, strimla salami och strö över i ugnsformen. Toppa med smakrik riven ost och gratinera i ugn i ca. 10 min.

      Serveras med fördel till pressad potatis, eller annan potatis, men går nog även utmärkt till pasta eller ris. Och en god sallad.
Kockens tips!

Fruktansvärt god fläskfilé och salami i ugn med underbar vitlök- och salamisås. Receptet är på två gratänger och båda två gick åt snabbt. Perfekt helgmat, eller för att sätta guldkant på vardagen.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Quesadilla med salami och ost
Om oss