Musseltagine med fänkål och kryddig korv

Musseltagine med fänkål och kryddig korv

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 2 styck

      Gul lök
    • 4 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Kryddstark korv
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 dl

      Vitt vin
    •  

      Dill
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skrubba musslor rena. Skiva fänkål. Skiva korv. Skala och skiva lök. Dela tomater i fyra delar och kärna ur.

    2. Sätt en tagine på spisen. Fräs lök, korv och fänkål i olivolja. Slå på vitt vin. Häll på musslorna. Lägg på locket. Koka tills musslorna har öppnats.

    3. Smaka av med salt och peppar. Strö över dill.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kommentar
Om oss