Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurtBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.60 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 4 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 4 styck

      Stark matkorv (chorizo)
    • 3 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Kummin (stött)
    • 1 förp.

      Rucolasallat
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Krydda med salt och peppar.

    3. Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade.
      Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg.

    4. Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.

    5. Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.

    6. Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.

    7. Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och   LÄS MER
Kommentar
Om oss