Tomat- och vitlöksbakad Skreifilé

Tomat- och vitlöksbakad Skreifilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Skrei (Torskfilé)
    • 300 gram

      Tomater
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 100 gram

      Tomatpuré
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1.50 dl

      Olivolja
    • 0.30 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
    •  

      Basilika (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka chili. Skär lök i tärningar. Finhacka vitlök. Fräs alltsammans i lite olivolja tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré och chili. Låt det småkoka tillsammans med löken. Tillsätt vitt vin. Smaka av med socker, salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 200°C. Skär skrei i bitar. Skiva tomater.
    3. Varva skrei och tomat i en eldfast form. Fördela över tomatsåsen jämnt. Häll till sist över olivoljan. Baka i ugn på cirka 20 minuter.
    4. Garnera med basilika. Till den här rätten är det gott med färskt ljust bröd, gärna ciabatta.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fiskrätter är sällan sötaktiga, men det förekommer. Det är i så fall tillbehören som ger sötma. Såsen kan vara söt t.ex. som t.ex. i rätten Piggvar med linspuré och chokladsås.  LÄS MER
Kockens tips!

Ibland är det lätt att laga något riktigt gott. Prova den här tomat- och vitlöksbakade skrei-filén. Gärna med gott bröd till.
Kommentar
Liknande recept
Om oss