Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis

Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 1 styck

      Ägg
    • 0.50 styck

      Citron
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Avokado
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 8 skiva

      Vitt matbröd
    • 2 msk

      Smör
    • 400 gram

      Potatis
    • 1 dl

      Matolja
    • 1 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 4 styck

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Finhacka chili. Riv citronskal. Skär lax i mindre bitar. Lägg lax, chili, citronskal och ägg i en matberedare. Mixa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar.

    3. Skala och kärna ur avokado. Mosa och blanda med creme fraiche. Finhacka chili. Riv citronskal. Blanda i avokadon. Pressa i några droppar av citronsaften.

    4. Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla över olja. Salta. Sätt in i ugn cirka 20 minuter.

    5. Skiva tomat och lök. Stek laxbiffarna cirka 4 minuter på varje sida i smör. Stek brödskivorna i smör tills de får lite färg. Montera ihop burgaren som på bilden.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Torsk- & laxburgare
Om oss